Nuci altoiti din Moldova


Bacterioza (Xanthonomas campestris)

Bacterioza nucului este provocată de bacteria Xanthonomas campestris și constituie cea mai periculoasă maladie în livada de nuc. Maladiile bacteriene sunt în general destul de dificil de controlat și practic imposibil de combătut din care cauză recomandarea de bază este de a lupta preventiv cu aceasta. xanthonomas campestris 3

Metodele preventive țin de plantarea soiurilor rezistente la bacterioză, respectarea tratamentelor fitosanitare recomandate, aplicarea practicilor agrotehnice care ajută la reducerea expunerii pomilor la atacul acestei bacterii.

În ultimii ani am aplicat în unele livezi de nuc din Moldova recomandările privind controlul arsurii bacteriene a nucului elaborate în SUA și anterior testate cu succes în mai multe țări europene. Rezultatele au fost foarte încurajatoare și cu certitudine au demonstrat o eficiență superioară celei obținute anterior de către producătorii moldoveni doar prin tratamente pe bază de zeamă bordeleză sau în general doar pe bază de preparate cuprice. Contactați-ne pentru a obține mai multe detalii despre tratamentele fitosanitare contra bacteriozei.

 

.

.

sursa: Pepiniera Voinești 
copyright: preluarea și distribuirea informațiilor este interzisă

< ÎNAPOI LA LISTA MALADIILOR