Nuci altoiti din Moldova


Blogul Pepinierei Voinesti

analize, comentarii, ultimele inovații, tendințele pieții, soiuri de nuci și multe alte rubrici se regăsesc în acest blog oficial al Pepinerei Voinesti

Participarea noastră la Congresul Nucicultorilor din R.M. din 19.02.2016

Voi AG. 076

În Republica Moldova, entitatea care reunește toți cultivatorii de plante nucifere este Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, fondată în februarie 2006.

În data de 19.02.2016, cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființare, UAPCN a organizat un congres în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare la care au fost invitați membri ai Uniunii, printre care și unele persoane marcante, amintind pe: Petru Lucinschi, ex-președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, ex-premier al RM, doi viceminiștri ai agriculturii din actualul cabinet, Gheorghe Gaberi, ex-viceministru al agriculturii, ex-director ANSA și actual consilier al Prim-ministrului pe probleme de agricultură, dar și mulți alți invitați de onoare. UAPCN a avut oaspeți și din Ucraina și Romania care au venit cu luări de cuvânt.

În cadrul discuțiilor au fost evidențiate succesele, realizate cu ajutorul Uniunii în nucicultura din RM și au fost trecute în revistă și problemele care mai rămân a fi soluționate.

Pepiniera Voinești, alături de alți actori-cheie, este unul dintre contribuitorii cei mai importanți în dezvoltarea culturii nucului, fapt pentru care a primit și o confirmare în acest sens. Noul președinte al UAPCN, confirmat prin vot unanim în cadrul congresului, este directorul tehnic al Pepinierei Voinești – Oleg Tîrsînă. Pentru noi, încrederea acordată este o onoare, dar și o mare responsabilitate în același timp. Angajamentul nostru este de a contribui cu tot ce ne va sta în puteri la continuarea progresării acestei foarte importante ramuri. Vedeți mai jos un link pe site-ul Ministerului Agriculturii despre evenimentul amintit.

http://maia.gov.md/ro/comunicate-de-presa/adunarea-generala-uapcn

Administrația Pepinierei Voinești

Oleg Tirsina

    2 Comments

    Leave a Comment