Nuci altoiti din Moldova


Noutatile Pepinierei Voinesti

/WORKSHOP/Alegerea corectă a soiului pentru înființarea plantațiilor. Curs privind întreținerea livezilor de nuc.

Locație: R. Moldova, rn. Hâncești, Voinescu MD-3452, oficiul Pepinierei Voinești
Data: 25 aprilie 2020, de la 10:00, limbi vorbite: română

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului !
Pepiniera Voinești organizează primul workshop de calibru din acest an! Vom vorbi despre toate etapele înființării corecte ale unei plantații de nuc. Vom prezenta noul Ghid practic al întreținerii plantațiilor în primii 5 ani. În fața participanților vor vorbi atât reprezentanți ai Pepinierei Voinești, cât și alți specialiști ai culturii nucului și nucicultori cu experiență din Moldova și România. Vor urma deplasări în teren și demonstrații practice.
Participanții la eveniment vor avea ocazia să observe câteva etape ale fluxului tehnologic de producere a pomilor altoiți (altoirea, stratificarea, câmpurile de producere a pomilor altoiți de nuc) și să se convingă de garanțiile privind calitatea și autenticitatea varietală a materialului săditor nucifer produs la Pepiniera Voinești.
Pentru o mai bună experiență de călătorie a participanților din România, vă rugăm să luați legătura cu partenerul nostru: SRL Patru Agro, la [email protected]/ [email protected], Amalia 0728.263.308 sau Gabriel la 0722.855.306.
Agenda evenimentului va fi disponibilă din 01.03.2020 (inclusiv la www.facebook.com/voinesti).

STARTUL CAMPANIEI DE TĂIERI ÎN LIVEZILE DE NUCI

Ca și în anii precedenți, către mijlocul lunii decembrie începem lucrările de tăiere în livezile de nuc, fie pentru formarea pomilor, fie pentru a aplica corectări în coroană. Cine spune că este prea devreme este foarte departe de adevăr. Perioada este optimă pentru că pomii sunt în repaosul profund și nu vor exista scurgeri de sevă după efectuarea tăierii. Ca și măsuri de prevenire a infecțiilor prin rănile provocate la tăieri, întâi vom aplica pe acestea un fungicid pe bază de tiofanat-metil în concentrație de 0,5%. Acest produs previne pătrunderea în țesuturile plantei atât a bacteriilor, cât și ciupercilor și mai posedă și un puternic efect cicatrizant. Ulterior vom aplica o vopsea pomicol acrilică pe aceste răni.
Pentru că am avut mai multe solicitări în acest sens, mai mulți doritori ne vor putea însoți în livezile în care vom merge pentru a deprinde această meserie. În acest sens, contactați-ne la 069 358 996 pentru a afla mai multe detalii.

PARTICIPAREA LA EXPOZITIILE ACESTEI TOAMNE:

MOLDOVA, CHISINAU: MOLDEXPO, FARMER 17-21 OCTOMBRIE 2018
ROMANIA, BUCURESTI: ROMEXPO,INDAGRA 31 OCT - 4 NOIEMBRIE 2018

Stimați prieteni!
Cu ocazia expozițiilor de toamnă dedicate fermierilor, reprezentanții Pepinierei Voinești vor fi prezenți pentru a vă răspunde la întrebări și pentru a vă oferi consultanță pe dimensiunea nuciculturii. Vom avea mostre din cele mai bune soiuri de nuc autohtone (Pescianski, Cogâlniceanu) și străine (Fernor, Chandler), precum și soiurile exclusive Voinești (Ovata, Carpatica, Rubin).
– La Chișinău, vom fi prezenți în perioada 17 – 21 octombrie la expoziția agricolă Farmer-Moldagrotech de la Moldexpo.
– La București, vom fi împreună cu partenerii noștri de la SRL Patru Agro, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.

Vă așteptăm cu drag!

SIMPOZION: REPERE TEHNOLOGICE LA ÎNFIINȚAREA LIVEZILOR MODERNE DE NUC

ROMÂNIA, BUCUREȘTI: Academia de științe agricole și silvice;
str. Mărăști nr. 61, Aula Magna.
DATA: 17 februarie 2018, cu începere de la ora 10:30

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului din România!
Pepiniera Voinești, în parteneriat cu SRL Pătru Agro și Pepiniera Pucheni, cu sprijinul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești„ organizează un seminar practic pentru a pune în discuție dezvoltarea culturii nucului în România. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi discuții despre cele mai valoroase soiuri și plantarea lor în România. Contact în România: [email protected], Gabriel Pătru 0722.855.306. Descărcați AGENDA EVENIMENTULUI.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ: O NOUĂ ABORDARE TEHNOLOGICĂ A PLANTAȚIILOR DE NUCI

REPUBLICA MOLDOVA, CHIȘINĂU
Vom preciza ulterior adresa
DATA: 24 noiembrie 2017, cu începere de la ora 9:30

Stimați nucicultori și iubitori ai culturii nucului!
Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere organizează o conferință națională dedicată culturii nucului în data de 24 noiembrie 2017. Conferința va avea ca laitmotiv schimbarea atitudinii față de întreținerea livezile de nuc și informarea participanților despre cele mai noi tehnologii aplicate în aceste livezi pentru a obține o dezvoltare rapidă a plantațiilor tinere, o intrare rapidă pe rod, stimularea capacității de fructificare și metode de sporire și păstrare a calității producției de nuci. La fel, va fi abordată și procesarea și exportul producției de nuci. Participarea este contra plată și înregistrarea prealabilă este obligatorie. Detalii la 069.557.037.

SEMINAR: DEZVOLTAREA CULTURII NUCULUI ÎN ROMÂNIA

ROMÂNIA, BUCUREȘTI: Academia de științe agricole și silvice;
str. Mărăști nr. 61, Aula Magna.
DATA: 23 februarie 2017, cu începere de la ora 10:30

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului din România!
Pepiniera Voinești, în parteneriat cu SRL Pătru Agro și Pepiniera Pucheni, cu sprijinul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești„ organizează un seminar practic pentru a pune în discuție dezvoltarea culturii nucului în România. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi discuții despre cele mai valoroase soiuri și plantarea lor în România. Contact în România: [email protected], Nicolae Pătru 0745.045.120.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIEI NUCICULTORILOR:

MOLDOVA, CHISINAU: SALA DE CONFERINȚE A MINISTERULUI AGRICULTURII ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE; bd. Ștefan cel Mare, 162,
DATA: 20 ianuarie 2017, cu începere de la ora 9:00

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului!
Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere – unica asociație care regrupează toți nucicultorii moldoveni – organizează o conferință națională dedicată culturii nucului în data de 20 ianuarie 2017. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi abordate și aspecte legate de valorificarea producției nucifere și perspectivele dezvoltării în continuare a ramurii. Evenimentul promite să fie unul de excepție. Participarea este contra plată și înregistrarea prealabilă este obligatorie. Detalii la 069.557.037.

PARTICIPAREA LA EXPOZITIILE ACESTEI TOAMNE:

MOLDOVA, CHISINAU: MOLDEXPO,FARMER 19-22 OCTOMBRIE 2016
ROMANIA, BUCURESTI: ROMEXPO,INDAGRA 2-6 NOIEMBRIE 2016

Stimați prieteni!
În această toamnă veți avea ocazia să ne întâlniți la expozițiile dedicate fermierilor. Vom fi la Chișinău în perioada 19-22 octombrie la Moldexpo, la expoziția Farmer Moldagrotech și la București, împreună cu partenerul nostru SRL Patruagro, la Romexpo, expoziția Indagra 2016 în perioada 2-6 noiembrie. La standul nostru veți avea ocazia rară de a descoperi pe viu produsele pepinierei noastre, să degustați soiurile de nuci și să adresați toate întrebările pe care le aveți specialiștilor noștri.
Vă așteptăm!

ATELIER 19 decembrie 2015:

Planificarea si infiintarea plantatiilor de nuc.
Rezervarea nucilor altoiti la Pepiniera Voinesti pentru toamna 2016.

In data de 19 decembrie 2015 Pepiniera Voinesti organizeaza un atelier de lucru pentru persoanele interesate sa infiinteze plantatii de nuci in toamna 2016 si in acest sens sunt interesate de o colaborare cu Pepiniera Voinesti in privinta procurarii materialului saditor. Vor fi trecute in revista o serie de subiecte de interes larg, ex: alegerea si pregatirea terenului, alegerea soiului, scheme de plantare, fertilizare, protectie, etc. Vor fi invitati din partea Ministerului Agriculturii, Birouri de proiectare a livezilor de nuc si reprezentanti ai Uniunii Producatorilor de Culturi Nucifere.
Avand in vedere numarul limitat de locuri disponibile venim cu rugamintea sa participe doar persoanele care au intentii ferme de a infiinta plantatii in toamna 2016 pentru a putea inregistra rezervarea de nuci altoiti si de proiecte tehnice pentru aceste plantatii. Pentru toti ceilalti pasionati de cultura nucului promitem sa organizam ulterior in cursul anului 2016 alte evenimente dedicate nucului.
Va rugam sa confirmati participarea pana in data de 17.12.2015 la nr. 069-358-996 ori completand si expediind acest formular la [email protected]