Nuci altoiti din Moldova


Manuale si Publicatii

A doua ediție a cărții ''Soiuri de nuc altoite la Pepiniera Voinești''!

Dragi prieteni ai Pepinierei Voinești și iubitori ai culturii nucului!
Cei care ne urmăresc își amintesc că în septembrie 2015 am publicat o broșură cu o descriere foar
te interesantă, amplă și inedită a soiurilor moldovenești de nuc altoite la Pepiniera Voinești. Publicarea acestui material fusese posibilă în rezultatul unei munci de observații și experiențe realizate într-o perioadă de 6 ani în care au fost acumulate toate informațiile care au stat la baza editării acelei lucrări.

Iată că doi ani mai târziu am reeditat și relansat acest material, de această dată cu titlul de manual înregistrat oficial cu ISBN. Această nouă ediție cuprinde alte trei soiuri: Fernor, Lara și Chandler în privința cărora am venit cu o descriere originală a modului în care acestea s-au adaptat la condițiile țării noastre și cum trebuie zonate corect. Contactați-ne pentru a afla cum puteți intra în posesia unui exemplar gratuit.

SOIURI DE NUC ALTOITE LA PEPINIERA VOINESTI
(Ediția a II-a 2017)
În această carte, publicată în a doua ediție (septembrie 2017) de către specialiștii Pepinierei Voinești veți putea găsi o descriere amplă a soiurilor de nuc. Manualul vine cu informații inedite care completează descrierile foarte sumare oferite de către autorii soiurilor și cu fotografii realizate în livezi plantate cu soiurile respective. Publicația constituie și o frumoasă piesă pentru a completa colecția Dvs. de manuale despre cultura nucului. Noua ediție (65 pag) vine cu o sinteză foarte interesantă a evoluției nuciculturii moldovenești, urmată de o pagină de prezentare a Pepinierei Voinești, cu informații și materiale foto calitative adiționale. De asemenea, lista soiurilor a fost extinsă și cuprinde acum și soiurile Fernor, Lara și Chandler pentru care autorul a oferit o descriere originală, redată prin prisma livezilor existente (de 10 și 6 ani) și a felului în care acestea se adaptează la condițiile Moldovei.

Preț: gratuit
Manualul poate fi ridicat de la sediul Pepinierei Voinești
În România, îl găsiți la reprezentantul nostru: www.patruagro.ro 
MANUAL PRIVIND FORMAREA COROANEI ȘI TĂIERILE LA NUC
(În curs de editare…)
Acest manual este un material excepțional căruia autorul i-a consacrat mai bine de 5 ani de studiu și care descrie cu lux de detalii formarea coroanei și tăierile în plantațiile de nuc, începând cu primul an după plantare și până la sfârșitul perioadei de exploatare economică. a livezii. Sunt redate toate implicațiile de ordin fiziologic la efectuarea tăierilor, instrumentariul necesar tăierilor și diverse experiențe realizate de către autor și colaboratorii săi. Manualul este și o piesă de colecție.

Preț: ____ lei (gratuit pentru clienții noștri)
Lansarea lucrării este prognozată pentru octombrie 2017