Nuci altoiti din Moldova


Blogul Pepinierei Voinesti

analize, comentarii, ultimele inovații, tendințele pieții, soiuri de nuci și multe alte rubrici se regăsesc în acest blog oficial al Pepinerei Voinesti

A demarat construcția sistemului de irigare în s. Voinescu!

livada de nuci irigareDupă foarte multe căutări obositoare și realizarea unei mase gigantice de documente, formulare și diverse proceduri birocratice și formalități epuizante suntem fericiți să demarăm lucrările de construcție a unei rețele ( pompă pe Prut, conductăsistem irigare livada nuci îngropată, bazin de acumulare și rețea de distribuție) de aprovizionare cu apă pentru irigare din râul Prut.

Timp de mulți ani am tot mers în lunca Prutului privind la volumele imense de apă atât de necesară pentru irigarea culturilor agricole curgând pe alături sperând că poate într-o zi vom reuși să construim o rețea pentru a canaliza apa pe terenurile agricole ale localității noastre. Iată că astăzi acest lucru începe să prindă un contur tot mai clar. Cu toate dificultățile tehnice și economice ale proiectului (distanță de 3 km, diferență de altitudine 150 m, teren accidentat, cost foarte mare al lucrărilor), am reușit să ne organizăm și să demarăm acest obiect de infrastructură vital pentru activitatea economică a fermierilor din satul nostru. 

Să fie într-un ceas bun și să realizăm cu succes acest mare lucru pe care l-am început!

Oleg Tîrsînă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oleg Tirsina

      Leave a Comment